RESTOCK SALE 25% KORTING

Hoe werkt het

Het is belangrijk om te realiseren dat iedereen eigen voorkeuren en grenzen heeft bij het nemen van een ijsbad. Als je twijfelt over je gezondheid of als je bepaalde medische aandoeningen hebt, raadpleeg dan een gezondheidsexpert. Lees hier hoe je stap voor stap succesvol een ijsbad kunt nemen.

Stap 1: Opzetten van het ijsbad

Haal alle elementen uit de doos die je hebt ontvangen en zet het ijsbad in elkaar. Maak hierbij gebruik van het instructieboekje in de doos.

Stap 2: Voorbereiding op het ijsbad

Beweging: Voer enkele lichte oefeningen uit om je lichaam op te warmen voordat je het ijsbad ingaat. Dit kan bestaan uit dynamische stretches, yoga-houdingen of een korte cardiosessie. Door je bloedcirculatie te verhogen, warm je je lichaam op en bereid je het voor op het koude water.

Ademhalingsoefeningen: Voordat je het ijsbad ingaat, is het belangrijk om je ademhaling onder controle te krijgen. Diepe ademhalingstechnieken, zoals de Wim Hof-methode, kunnen helpen om je lichaam en geest voor te bereiden op de intense kou. Neem diepe ademhalingen in en adem langzaam uit om jezelf te kalmeren en je zenuwstelsel te ontspannen.

Stap 3: De temperatuur van het water

"Begin met een veilige temperatuur: Zorg ervoor dat je het ijsbad vult met koud water. Idealiter zou de watertemperatuur tussen de 10 en 15 graden Celsius moeten liggen als je voor het eerst een ijsbad neemt. Begin niet met extreem koud water, vooral als je nieuw bent in het nemen van ijsbaden.

Verlaag de temperatuur geleidelijk: Naarmate je meer ervaring krijgt, kun je de watertemperatuur geleidelijk verlagen. Dit kan door ijs toe te voegen aan het ijsbad. Het doel is om je lichaam uit te dagen en aan te passen aan de koude omstandigheden, maar zorg er altijd voor dat je jezelf niet in gevaar brengt.

Stap 4: De duur van het ijsbad bepalen

Begin met korte duur: Als je nieuw bent in het nemen van ijsbaden, start dan met een korte duur, bijvoorbeeld 1 tot 2 minuten. Dit geeft je lichaam de tijd om te wennen aan de kou. Na verloop van tijd kun je de duur geleidelijk verlengen..

Bouw de tijd langzaam op: Naarmate je meer ervaring krijgt, kun je de tijd in het ijsbad verlengen. Uiteraard zal je je oncomfortabel voelen in het koude ijsbad en hier moet je weerstand tegen bieden, maar forceer jezelf niet om langer in het ijsbad te blijven dan je aankan.

Wanneer je ervaren bent in het koude water en weet wat je lichaam aankan, hanteer dan de volgende tijden:
1°C = 1 min
2°C = 2 min
3°C = 3 min
5°C = 5 min
10°C = 7 min

Stap 5: Het nemen van het ijsbad

Stap voorzichtig in het ijsbad: Betreed het ijsbad langzaam en laat je lichaam geleidelijk wennen aan de kou.

Blijf rustig en ontspannen: Terwijl je in het ijsbad zit, is het belangrijk om kalm en ontspannen te blijven. Concentreer je op je ademhaling en probeer je geest te kalmeren. Adem diep in en langzaam uit.

Stap 6: Voel de kracht van het koude water

Omarm het koude gevoel: Probeer tijdens het ijsbad het koude gevoel te omarmen in plaats van ertegen te vechten.

Observeren en ontspannen: Terwijl je in het ijsbad zit, kun je de gelegenheid nemen om je lichaam en geest te observeren. Merk op hoe je ademhaling verandert en hoe je lichaam reageert op de kou. Blijf ontspannen en probeer de ervaring te waarderen.

Stap geleidelijk uit het ijsbad: Wanneer je klaar bent met het ijsbad, stap er dan geleidelijk uit. Wikkel jezelf in een warme handdoek of deken om je lichaam op te warmen. Geef jezelf de tijd om te herstellen en te genieten van het verkwikkende effect van het koude water.