RESTOCK SALE 25% KORTING

Veel gestelde vragen

We hebben veel voorkomende vragen verzameld en van heldere antwoorden voorzien. Duik in de wereld van ijsbaden en ontdek wat het voor jou kan betekenen!

Heb je een vraag die er niet tussen staat, gebruik dan het onderstaand formulier om je vraag te stellen.

Ja, het ijsbad van Frozy wordt standaard geleverd met een thermodeksel. Bovendien is het mogelijk om een All Weather Cover als accessoire toe te voegen, waarmee je het ijsbad volledig kunt afsluiten.

De duur van je verblijf in de ijsbad hangt af van je ervaringsniveau met ijsbaden. Als je nog onervaren bent, is het essentieel om goed naar je lichaam te luisteren en te bepalen hoelang je comfortabel in het ijsbad kunt blijven. Voor degenen die ervaren zijn in koud water en vertrouwd zijn met hun lichaamsreacties, raden we de volgende richtlijnen aan:

 • 1°C = 1 minuut
 • 2°C = 2 minuten
 • 3°C = 3 minuten
 • 5°C = 5 minuten
 • 10°C = 8 minuten
 • 15°C = 10 minuten

Bij koudwatertherapie is het belangrijk om met zorg en geleidelijkheid te handelen, en nooit de limieten van je lichaam te overschrijden. Luister altijd naar je eigen gevoel en raadpleeg een professional als je twijfels of vragen hebt over je koude badsessies. Veiligheid en welzijn staan voorop bij het genieten van de voordelen van koud water therapie.

Lees hier meer over hoe werkt het.

Wanneer je de kuip vult met water, zal de temperatuur doorgaans rond de 15 graden liggen. Dit is een geschikte uitgangspositie voor je eerste kennismaking met een ijsbad. Het ijsbad is voorzien van geïntegreerde thermisch geïsoleerde TPE-lagen en een thermodeksel, waardoor het water lang koud blijft. Om optimaal gebruik te maken van de isolatie, raden we aan om je ijsbad buiten te plaatsen, bij voorkeur in de schaduw. Op deze manier kan je het koelvermogen maximaliseren.

Naarmate je meer ervaring opdoet met koudwatertherapie, kun je het bad geleidelijk kouder maken. Dit kam je doen door ijsblokjes aan het water toe te voegen. Als je kosten wilt besparen, is een handige tip om waterflesjes in te vriezen en deze elke ochtend voorafgaand aan je ijsbad in het waterbad te plaatsen om de temperatuur te laten dalen.

Absoluut! In tegenstelling tot normale ijsbaden, die doorgaans een diameter hebben van 75/80 cm, hebben wij een ruimer ijsbad gecreëerd met een diameter van 90 cm. Dit maakt ons ijsbad veel comfortabeler en geschikt voor mensen van elke lengte. Dankzij de ruime afmetingen van ons Frozy ijsbad hoef je niet langer ongemakkelijk gekruld te zitten.

Bij Frozy geloven we dat iedereen moet kunnen profiteren van de voordelen van koudwatertherapie, en daarom hebben we ons ruime ijsbad ontworpen om aan deze behoefte te voldoen. Dus, of je nu lang bent of niet, met het Frozy ijsbad ben je verzekerd van een comfortabele ervaring terwijl je geniet van je koudwatertherapie.

De tijd waarin je resultaten zult ervaren van koud watertherapie kan variëren van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je individuele gezondheid, de frequentie van de behandelingen en de specifieke doelen die je nastreeft.

Directe effecten: Sommige mensen ervaren directe voordelen na een enkele sessie koud watertherapie. Deze directe effecten kunnen onder andere een verhoogde alertheid, een verbeterde stemming, en een gevoel van verkwikking omvatten. Koud water kan je ook helpen om sneller te herstellen na fysieke inspanning, waardoor je spierpijn en vermoeidheid vermindert.

Langere termijn effecten: Voor langdurige en blijvende resultaten is regelmatige en consistente koud watertherapie aan te raden. Naarmate je het vaker in je routine opneemt, kunnen de voordelen zich verder ontwikkelen. Veelvoorkomende langetermijneffecten zijn onder andere een verbeterde bloedsomloop, verhoogde weerstand tegen kou, betere stressbeheersing en een versterkt immuunsysteem. Sommige mensen melden ook gunstige effecten op de huid en een toename van de energie op de lange termijn.

Kortom, koud watertherapie kan zowel directe als langere termijn effecten hebben, afhankelijk van hoe consistent en toegewijd je het in je routine integreert. Het is essentieel om geduldig te zijn en te luisteren naar je lichaam, omdat de voordelen zich na verloop van tijd kunnen opstapelen en een positieve invloed kunnen hebben op je algehele welzijn.

Supermakkelijk! Gebruik gewoon een tuinslang, een emmer of bak en voeg water op kamertemperatuur toe. Eenmaal gevuld tot ongeveer 70% vol, ben je klaar voor je eerste duik!

Later raden we aan om ijs toe te voegen om de temperatuur verder te verlagen. Onze ijsbaden zijn geïsoleerd aan de boven-, onderkant en zijkanten, zodat de watertemperatuur langer behouden blijft.

Houd altijd het deksel erop wanneer u het niet gebruikt, om te voorkomen dat er vuil in valt!

Wij raden aan om het water één keer per week te verversen.

Wanneer je het water uit je ijsbad laat lopen, raden we je aan om de binnenoppervlakken met warm zeepsop te wassen en met een doek droog te maken. Zo zal de levensduur van je ijsbad worden bevorderd.

Ja, je kunt Epsom-zouten in je ijsbad gebruiken. Epsom-zout, ook wel bekend als magnesiumsulfaat, kan een waardevolle toevoeging zijn aan je ijsbadervaring. Epsom-zouten kunnen bijdragen aan het verminderen van spierpijn, ontstekingen en stress, wat vooral gunstig kan zijn na een intensieve trainingssessie of een lange dag. Daarnaast kan het gebruik van Epsom-zouten in je ijsbad je algemene gevoel van welzijn bevorderen.

Let er wel op dat je de juiste hoeveelheid Epsom-zouten gebruikt volgens de instructies op de verpakking. Overmatig gebruik kan mogelijk een nadelig effect hebben, dus houd je aan de aanbevolen hoeveelheid. Geniet van je ijsbad met Epsom-zouten en de voordelen die het kan bieden voor je herstel en welzijn!

Het gebruik van chloride zouten, zoals keukenzout (natriumchloride), in een ijsbad wordt over het algemeen niet aanbevolen. In tegenstelling tot Epsom-zouten, die magnesiumsulfaat bevatten en therapeutische voordelen kunnen bieden, kan het gebruik van natriumchloride in een ijsbad ongewenste gevolgen hebben.

Natriumchloride kan de huid irriteren en uitdroging veroorzaken, wat niet bevorderlijk is voor een ontspannende en herstellende ijsbadervaring. Bovendien kan het hoge zoutgehalte leiden tot een verhoogde kans op irritatie van de ogen en slijmvliezen als je per ongeluk water uit het ijsbad in je gezicht krijgt.

Als je jouw ijsbad wilt verrijken met zouten, blijf dan bij Epsom-zouten of andere zouten die specifiek bedoeld zijn voor bad- of huidverzorging.

Ja, dat kan!

Als je wilt dat het water langer meegaat, kan je broomtabletten of -poeder gebruiken om de bruikbare tijd te verlengen tot wel 1 maand.

Broom is niet alleen vriendelijker voor de huid, maar het gaat ook langer mee dan chloor in koud water. Bovendien heeft u slechts een kleine hoeveelheid nodig om een effectief resultaat te bereiken.

Alleen van toepassing in het geval dat een product is ‘gemarkeerd’ als Pre-order.

Pre-orders zijn vooruitbestellingen op voorraad van producten die gepland staan om op een bepaalde datum in de toekomst vanuit ons magazijn te worden verzonden.

Het kopen van een pre-order is een geweldige manier om te garanderen dat je artikel opzij wordt gezet en naar u wordt verzonden zodra het in ons magazijn aankomt!

Wij garanderen een levertijd van 1-3 werkdagen.

Zie de pagina retourneren onder aan de pagina bij klantenservice

Retourneren in een paar stappen

 1. Meld je retour aan bij info@frozytherapy.com
 2. Download het retourformulier via onderstaande knop
 3. Print het formulier en vul het volledig in.
 4. Voeg het ingevulde formulier en de te retourneren producten bij elkaar.
 5. Stuur je retour naar:

 

Frozy Therapy
Agnesbartoutslaan 78,
3342GE Hendrik-Ido-Ambacht
Nederland

Ons streven is je bestelling binnen 1-3 werkdagen te bezorgen, indien je bestelde artikel(en) voorradig zijn. Via de track and trace code die je ontvangt via e-mail (zodra je pakket ons magazijn verlaat), volg je de status van je zending. Afhankelijk van de verwerking van post nl, kan het enkele uren tot 24 uur duren voor je pakketstatus zichtbaar is. Indien je jouw pakket nog niet hebt ontvangen, controleer dan eerst via de track and trace code de status van de levering en wacht deze af. Wellicht is je pakket bij de buren bezorgd of heeft de bezorger je niet thuis getroffen en volgt er een nieuw bezorgmoment. Heb je na enkele dagen nog geen pakket ontvangen en is de track and trace informatie niet toereikend? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@frozytherapy.com Wij helpen je dan graag verder.

Stel je vraag

Heb je een vraag die hier niet bij staat, stel je vraag via onderstaand formulier. We geven antwoord op je vraag en zetten hem dan misschien ook in bovenstaand overzicht.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.